måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Läsk och saft ökar risken för cancer

Publicerad: 8 november 2006, 10:03

Den som äter mycket socker ökar risken att drabbas av cancer i bukspottkörteln, enligt en stor studie vid Karolinska institutet. Värst är läsk och saft.


SVENSKA DAGBLADET

Läsk och saft ökar risken för cancer

Den som äter mycket socker ökar risken att drabbas av cancer i bukspottkörteln, enligt en stor studie vid Karolinska institutet. Värst är läsk och saft.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Cancersjuk fick penicillin – läkaren anmäld till HSAN

Mannen gick plötsligt ned trettio kilo, hade återkommande febertoppar och starka smärtor i ryggen. Vid läkarbesöken ordinerades han antibiotika – utan förbättring. Först när hans fru ringde upp läkaren fick han en tid till röntgen, som senare visade på långt framskriden cancer.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Barnfetman kartläggs

Pannkakor i Sverige, oliver i Italien. Trots olika matvanor blir barn i Europa allt tjockare. I ett försök att bekämpa fetmaepidemin startar nu en europeisk studie av tusentals barn, 1 500 från Västsverige.

Läs mer

Operabesök i julklapp

Samtliga cirka 1 200 anställda inom primärvården i Göteborg blir i november bjudna på en föreställning på Göteborgsoperan som tack för gjorda insatser. Vid SU får man inte ens fikabröd till kaffet på mötena längre, än mindre någonting inför jul.

Läs mer

ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

S-kritik mot landstingsbudget

S är kritiskt till att nya landstingsmajoriteten satsar 36 miljoner på att vrida klockan bakåt.

I den nya majoritetens treårsbudget, som Corren berättade om i går, betonas det lokala perspektivet. Profileringen av sjukhusen försvinner. Planerade ortopediska operationer förs tillbaka från Motala till Norrköping. I budgeten avsätts 36 miljoner till omställningsåtgärder.

Läs mer

NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Sjukvårdspartiet en maktfaktor - tacka centern för det

Det politiska maktspelet som fick centerpartiet att hoppa av allianssamarbetet öppnade dörren för sjukvårdspartiet. Gruppledaren Anna-Karin Törmä hade inte något emot att bli uppbjuden i en andra omgång.
– Nej, eftersom vi kom in i ett senare skede blev det lättare för oss att få igenom våra idéer. Vi fick gehör för ett utvecklingsforum för sjukvården, säger hon.

Läs mer

DALADEMOKRATEN

”Det är mycket ovanligt men demokratiskt”

– Det är mycket ovanligt men demokratiskt, säger Ken Swedenborg om sin extrema vågmästarroll i landstinget.
Dala-Demokraten får några minuter med mannen som står i centrum på ett sätt som ingen i hans förbund eller parti kunde drömma om när de själva förgäves försökte få uppmärksamhet i valrörelsen.

Läs mer

TRELLEBORGS ALLEHANDA

Läkarnas arbetstider hänger fortfarande i luften

Läkarförbundet vill ha omedelbara överläggningar med arbetsgivarna. Det är mindre än två månader kvar tills de nya reglerna i arbetstidslagen börjar gälla, och läkarna känner att de fortfarande står på ruta ett.
Läs mer

ÖSTERSUNDS-POSTEN

Så slår landstingets besparingar mot sjukvården

Landstinget står inför nya miljonbesparingar. I ett förslag från landstingsdirektören slås 22 miljoner kronor ut på alla områden. Både hälsocentraler, sjukhusvård och annan verksamhet får känna av kravet att minska kostnaderna.

Läs mer

De är glada att få läsa klart till undersköterska

Vårdbiträdena får utbilda sig klart till undersköterskor. Det blev klart i går när kommunstyrelsen beslöt att skjuta till mer pengar.

Läs mer

PITEÅ-TIDNINGEN

Vinterkräksjukan slår hårt mot sjukhuset

Den fruktade vinterkräksjukan är här. Flera anställda och patienter vid Piteå älvdals sjukhus har insjuknat. En medicinavdelning har infört både intagningsstopp och besöksförbud, viket ökat trycket på övriga avdelningar.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Stöld från cancersjuk 14-åring ledde till empatistorm

En cancersjuk 14-åring som blivit bestulen på sin mobiltelefon under sjukhusvistelsen väckte starka känslor hos allmänheten. I dag har Christopher Sjödén en motorcross-cykel.

Läs mer

SUNDSVALLS TIDNING

Sjukhuset tjänar miljoner på ny avdelning

Länssjukhuset i Sundsvall tjänar fem miljoner kronor på att öppna en ny avdelning för rättspsykiatriska patienter. 14– 16 platser ska finnas på avdelningen.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev