Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Ljusterapi ifrågasätts

Publicerad: 13 juni 2007, 08:56

Effektiviteten hos ljusterapi som behandlingsform mot depression ifrågasätts nu i en färsk rapport. Läs även om att ett stort antal läkare nu gått samman i ett nätverk mot läkemedelsindustrins alltför stora inflytande över sjukvården.


DAGENS NYHETER

Ljusterapi mot depression ifrågasätts

Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU, har utrett huruvida ljusterapi är en effektiv behandlingsmetod mot depression. Slutsatsen är att vetenskapliga belägg för att ljusterapi fungerar saknas.

Läs mer

NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Läkare i kamp mot industrin

Ett nätverk av läkare tar nu upp kampen mot vad de ser som läkemedelsindustrins alltför stora inflytande över sjukvården.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Bättre koll på hiv-test

Smittskyddsinstitutet vill ha bättre kontroll på hur många som testar sig för hiv. Därför ska alla som testar sig, inte bara de med positivt resultat, rapporteras från och med årsskiftet.

Läs mer

SVERIGES TELEVISION

Ny bromsmedicin mot reumatism godkänd

Ett nytt läkemedel som har visat sig effektivt kunna bromsa utvecklingen av ledgångsreumatism har godkänts av EU.

Läs mer

Sahlgrenska missade bröstcancer

Röntgenbilder som visade på bröstcancer hamnade i arkivet, utan att de granskats. Det avslöjade Uppdrag granskning i gårdagens program.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Personalen protesterar mot dålig vård på Akademiska

Personal på lungavdelningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala protesterar nu mot att patienter som utlokaliseras från medicin- till lungavdelningen inte får den vård de behöver.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Barnmorskor kräver högre lön

En majoritet av barnmorskorna på förlossningen vid universitetssjukhuset Mas i Malmö kräver nu bättre lön, annars hotar de att säga upp sig.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev