Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Många landsting struntar i miljökrav

Publicerad: 25 oktober 2007, 09:53

Många landsting struntar i miljökrav, visar en granskning som Sveriges Radio har gjort. Läs även om Hjärt-lungfonden som avstår från ett arv – av medkänsla.


SVERIGES RADIO

Få landsting köper miljövänligt

Bara 5 av landets 20 landsting och regioner ställer miljökrav på den bomull som används i handdukar, lakan och arbetskläder som landstingen köper in, visar en granskning av P1 Morgon. Bomullsindustrin är mycket kemikalieintensiv och bidrar till både övergödning och växthuseffekt.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Fullkornsflingor bra för hjärtat

En daglig portion av fullkornsflingor minskar risken för hjärtsvikt med 29 procent bland män. Det visar en amerikansk studie omfattande drygt 20 000 män.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Förlossningar koncentreras till Östra sjukhuset i Göteborg

Alla förlossningar i Göteborgsområdet koncentreras till Östra sjukhuset. Det kan bli resultatet av den organisationsöversyn som ledning för Sahlgrenska universitetssjukhuset startat.

Läs mer

Patient ersätts för utebliven operation

En patient i Västra Götalandsregionen som får sin operation inställd mindre än 24 timmar innan den ska göras har rätt att få ut 1 200 kronor i skadestånd av det felande sjukhuset.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Hjärt-lungfonden avstår arv

Hjärt-lungfonden avstår från den bostadsrätt som en 58-årig person i Lomma, i närheten av Lund, testamenterade till fonden förra året. Fonden vill visa medkänsla med den 88-åriga mamman som bor i lägenheten.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev