Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Många oroliga för barns psykiska hälsa

Publicerad: 9 Juni 2008, 07:22

Många vuxna ringer till Bris jourtelefon för att få råd om hur man ska hantera barn som skär sig, skriver självmordsbrev eller visar andra tecken på psykisk ohälsa. Läs också om att försäljningen av nässpray ökat kraftigt.


DAGENS NYHETER

Många vuxna oroliga för barns psykiska ohälsa

Bris jourtelefon för vuxna fick förra året nästan 15 000 samtal. De flesta kom från föräldrar som oroar sig för sitt barns psykiska hälsa.

Läs mer

SVT

Missbruk av nässpray ökande problem

Försäljningen av nässpray har ökat med 30 procent på sju år. Nu kommer varningar om att också antalet personer som är beroende av nässpray ökar.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Omplacerad lex Sarah-anmäler fler kollegor

En skötare på ett psykiatriskt boende i Uppsala som tagit upp att hon upplevt att boende kränkts av personal fick besked om att hon själv skulle omplaceras. Kvinnan valde då att lex Sarah-anmäla fyra av sina kollegor.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Lundaforskare letar ny förklaring till Huntingtons sjukdom

Forskare i Lund letar efter orsaken till Huntingtons sjukdom i hypotalamus. Den amerikanska stiftelsen High Q Foundation satsar 350 000 euro på deras forskning.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Mycket droger bland Göteborgs unga

Fyra av fem tonåringar som polisen i Göteborgsstadsdelen Frölunda plockade in för provtagning i helgen var narkotikapåverkade.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev