Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Miljonfallskärm till direktör i Landstinget i Östergötland

Publicerad: 19 november 2008, 09:33

En före detta landstingsdirektör i Östergötland slutar och utlöser en miljonfallskärm. Läs även om Västerbottens läns landsting som både har högst och lägst antibiotikaanvändning i landet.


NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Landstingsdirektör får miljonfallskärm

Före detta landstingsdirektören Åke Rosandher lämnar sin tjänst inom kollektivtrafiken i Landstinget i Östergötland. Det utlöser en tidigare avtalad fallskärm på tre miljoner kronor.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 VÄSTERBOTTEN

Lägst och högst antibiotikaanvändning i landet

Inom primärvården i Västerbottens läns landsting är utskrivningen av antibiotika lägst i landet. Men inom slutenvården ligger landstinget högst i en nationell jämförelse.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Mödravård kan flyttas från sjukhus

Region Skåne överväger att låta mödravården styras av distriktsläkare i stället för läkare vid sjukhusens kvinnokliniker. Risken är att gravida då får svårare att komma i kontakt med specialistläkare.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 SJUHÄRAD

Rökare uppmanas sluta före operation

Personal vid Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och Skene ska försöka få patienter att sluta röka inför att de ska opereras. Punktinsatserna bygger på studier där rökuppehåll givit färre komplikationer vid operationer.

Läs mer

ESKILSTUNA-KURIREN

Litet ljus i underskottsmörkret

Landstingets Sörmlands budgetunderskott ser ut att bli 30 miljoner kronor mindre än förväntat i år. Men fortfarande saknas 205 miljoner kronor.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev