Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Missbrukande sjuksköterska stal medicin från patienter

Publicerad: 30 oktober 2007, 08:56

En sjuksköterska i Skåne har av Socialstyrelsen anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Hon anklagas för att under flera års tid ha stulit en stor mängd narkotiska preparat från sjukhuset där hon arbetat. Läs även om att storsjukhusens statistik pekar på att ungdomsvåldet ökar, tvärtemot vad annan officiell statistik säger.


SYDSVENSKAN

Sjuksköterska anmäls efter upprepade narkotikastölder

Socialstyrelsen kräver att legitimationen dras in för en sjuksköterska som under flera år stulit narkotiska preparat från sjukhuset där hon arbetat.

Läs mer

SVERIGES TELEVISION

Sjukhusstatistik pekar på ökat ungdomsvåld

Enligt Brottsförebyggande rådet minskar våldet bland ungdomar, men enligt de stora sjukhusens egen statistik är det precis tvärtom. Sjukhusen tar i dag emot fler misshandlade ungdomar än för ett par år sedan.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Hiv-virusets spridning över världen kartlagd

Runt år 1930 spreds Hiv-viruset från apa till människa i Afrika, och 1966 spreds det till Haiti, för att tre år senare hamna i USA, och världsepidemin var ett faktum. Virusets väg har nu kartlagts av en forskargrupp i USA.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Sjukvårdsrådgivningen privatiseras i Uppsala

Trots kraftiga protester från oppositionen har den borgerliga ledningen i Landstinget i Uppsala län valt att låta sälja ut landstingets sjukvårdsrådgivning.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Vitaminpiller kan göra mer skada än nytta

För högt intag av vissa vitaminer och mineraler kan ge skadliga effekter. Många av de vitamintillskott som finns på marknaden innehåller alltför höga doser av bland annat E- och A-vitamin.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev