Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Ny behandling effektiv mot spridd lungcancer

Publicerad: 4 juni 2007, 07:12

En ny behandlingsmetod mot spridd småcellig lungcancer, framtagen av svenska och norska forskare i USA, har visat sig mer effektiv än traditionell behandling. Läs även om att organisationen Barnens rätt i samhället, Bris, kräver sekretess för utsatta barn inom barn- och ungdomspsykiatrin.


SVERIGES RADIO

Ny behandling mot småcellig lungcancer

Svenska och norska forskare i USA presenterar nu en ny behandlingsmetod mot spridd småcellig lungcancer. Överlevnaden hos de behandlade patienterna ökade från 24 procent vid traditionell behandling till 34 procent med den nya behandlingsformen.

Läs mer

Kryddstarka växter kan ge effektivare smärtmediciner

Forskare i Lund har studerat hur växter, såsom chili, vitlök och senap, öppnar upp de kanaler som leder till hjärnans smärtcentrum. Förhoppningen är att forskningen ska leda till smärtläkemedel med färre biverkningar än dagens preparat.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Bris kräver sekretess för utsatta barn i psykiatrin

Barn från utsatta förhållanden måste ges sekretess vid barn- och ungdomspsykiatrin. Många barn söker inte hjälp av rädsla för att föräldrarna får reda på vad de sagt efter behandlingen. Detta konstateras i en utredning som organisationen barnens rätt i samhället, Bris, genomfört.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev