Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Patienter ska avledas från akuten

Publicerad: 7 november 2008, 09:20

Färre patienter är enligt sjukhusledningen lösningen på överbelastningen av akutmottagningen i Örebro. Läs även om zonterapi som inte avfärdas som metod för fertilitetsbehandling av en överläkare i Skåne.


SVERIGES RADIO P4 ÖREBRO

Nej till mer personal på akuten

Trots kritik mot den höga arbetsbelastningen för personalen på akutmottagningen vid Universitetssjukhuset Örebro kommer inga resurser för att tillsätta mer personal. Man ska i stället fokusera på att få bort patienter från akuten.

Läs mer

KVÄLLSPOSTEN

Zonterapeut: 100 gravida av min metod

Zonterapeuten Jan Rosenqvist i Landskrona firar jubileum efter att ha hjälpt sin 100:e patient att bli gravid. Hans metod avfärdas inte av överläkaren Leif Bungum på reproduktionsmedicinskt centrum vid universitetssjukhusen i Malmö och Lund.

Läs mer

NYA WERMLANDS-TIDNINGEN

Positiv övergång till landstinget

Vid månadsskiftet tog Landstinget i Värmland över närakuterna i Kristinehamn och Säffle från Carema. De blir nu i stället distriktsläkarjourer. Enligt divisionschefen för allmänmedicin i landstinget Karin Malmqvist, är personalen positiv och engagerad.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 SÖRMLAND

Allt längre köer i Sörmland

Landstinget Sörmland får allt svårare att klara vårdgarantin. 58 procent fick vänta längre än 90 dagar på operation i september. Hela 78 procent fick vänta över tre månader för att komma till gynekolog.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 ÖSTERGÖTLAND

Sjukvårdsinformation på modersmål

Hälsokommunikatörer på modersmål för nyanlända invandrare infördes på försök i Landstinget i Östergötland. Det har fungerat så bra att verksamheten nu blir permanent.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev