Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Privatläkare kräver miljoner av landstinget Sörmland

Publicerad: 30 oktober 2008, 08:33

En privatläkare i Eskilstuna, som själv polisanmälts för bokföringsbrott, stämmer landstinget Sörmland på 18 miljoner kronor. Läs även om personalen på akutmottagningen i Örebro som måste jobba sju dagar i sträck.


ESKILSTUNA-KURIREN

Läkare stämmer landstinget på 18 miljoner kronor

Ett privatläkarpar polisanmäldes för två år sedan av landstinget Sörmland, misstänkta för grovt bokföringsbrott. Nu stämmer den manliga läkaren i sin tur landstinget för utebliven ersättning och brott mot sekretessen.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 ÖREBRO

Tvingas jobba sju dagar i veckan

Personalen på akutmottagningen vid Universitetssjukhuset Örebro måste vikariera för varandra och ibland jobba sju dagar i sträck, eftersom landstinget har anställningsstopp och inte sätter in vikarier. Nu kräver facken mer resurser.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 JÄMTLAND

Svårt få vårdpersonal i Jämtland

Stora pensionsavgångar och få unga inom vården oroar Jämtlands läns landsting. 350 personer årligen kommer att behöva anställas under flera år för att täcka behoven.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 SJUHÄRAD

Brister inom psykiatrin i Borås

En patient tog förra året strypgrepp på en medpatient. Nu kräver Socialstyrelsen att brister i bedömningen av våldsbenägna patienter vid vuxenpsykiatriska kliniken vid Södra Älvsborgs sjukhus i Borås åtgärdas.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev