onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Rekordår för klamydiaspridning

Publicerad: 1 december 2006, 07:56

Klamydia fortsätter att öka, och 2006 ser ut att bli ett rekordår för könssjukdomen. Läs även om att vårdföretaget Carema bryter mot ingångna avtal med Lomma kommun i Skåne.


DAGENS NYHETER

Klamydia fortsätter att öka stadigt

Svensk sjukvård har misslyckats med att stoppa spridningen av klamydia. 2006 ser ut att bli ett nytt dystert rekordår för könssjukdomen. Sedan mitten av 90-talet har antalet fall av klamydia stadigt ökat i Sverige.

Läs mer

Sydafrika på väg ta aids på allvar

En omsvängning kan vara på gång i Sydafrikas hårt kritiserade aidspolitik. Den kontroversiella hälsoministern, som förespråkat en kost på rödbetor och vitlök till de drabbade i stället för aidsmediciner, tycks på väg bort.Läs mer

SYDSVENSKAN

Carema bryter mot avtal med kommunen

Carema har inte informerat socialförvaltningen om hur stor personalomsättning företaget har eller hur många som är sjukskrivna. Trots upprepade förfrågningar har Lomma kommun inte heller fått veta hur många anställda som har rätt utbildning för sitt jobb.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Attendo Care får fortsatt avtal

Den borgerliga alliansen i Uppsala låter Attendo Care driva vårdenheten Rondellen även i fortsättningen. Det tidigare beslutet att avsluta kontraktet med Attendo Care rivs upp.Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Stress skadar flickors kärl

De kroppsliga effekterna av att vara en ledsen, arg och stökig tonåring skiljer sig mellan könen. Flickornas kärlfunktion försämras, pojkarnas förbättras.

Läs mer

Välfärden gör barnen feta

Ju rikare ett land blir, desto större blir barnen. Välfärdens pris för de snabbväxande unga är mer fetma, barndiabetes och stress tidigt i livet.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev