Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Skenande kostnader för stafettläkare i Uppsala

Publicerad: 4 oktober 2006, 07:20

Uppsala läns landstings kostnader för stafettläkare i primärvården har ökat med 74 procent, eller 4,7 miljoner kronor, under första halvåret 2006, jämfört med samma period förra året. Läs också om att en ny jättestudie ska kartlägga förekomsten av sjukdomen KOL i hela världen.


DAGENS NYHETER

Hjärtundersökning räddar liv
Obligatoriska läkarundersökningar av alla tävlingsidrottande barn och vuxna i Italien har dramatiskt minskat antalet fall av plötslig hjärtdöd sedan det infördes 1982. Snart är Socialstyrelsens expertgrupp färdig med sitt förslag på hur det ska göras i Sverige.

Läs mer Blodprov visar farlig graviditet

Det finns en genetisk förklaring till havandeskapsförgiftning, visar ny svensk forskning. Ett blodprov kan i framtiden visa om en gravida kvinna riskerar att drabbas, hoppas forskare.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Mystisk sjukdom i Panama
Panamas hälsodepartement har utfärdat en nationell epidemivarning sedan en mystisk sjukdom dödat minst sex människor. Andra har blivit svårt sjuka med hög feber, diarréer och förlamningar.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Skenande kostnader för stafettläkare i Uppsala
Primärvårdens kostnader för stafettläkare i Uppsala läns landsting har ökat med 74 procent första halvåret i år jämfört med samma period i fjol. Kostnadsökningarna uppgår till 4,7 miljoner kronor och väntas stiga ytterligare.

Läs mer Jättestudie kartlägger KOL
En nystartad jättestudie ska för första gången kartlägga förekomsten av lungsjukdomen KOL över hela världen och dess betydelse för hälsan och livskvaliteten. Uppsala är enda svenska centrum i undersökningen.    Läs mer

SVERIGES RADIO

Längre vårdköer med nya EU regler

De nya arbetsmiljöregler som ska införas vid årsskiftet riskerar att förlänga vårdköerna. Reglerna som ska införas i hela EU påverkar läkarnas arbetstid. Och framförallt är det mindre kliniker som risker att drabbas, säger Martin Myrskog som är länssjukvårdsdirektör vid Landstinget Kronoberg.

Läs mer Sjuksköterskor i Borås riskerar våld och hot

Sjuksköteskor som jobbbar i Borås kommuns Bemanningsservice jobbar ensamma nattetid och riskerar att utsättas för hot och våld. Arbetsmiljöverket kräver nu åtgärder.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev