Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Socialstyrelsen backar om sjukskrivningsdirektiv

Publicerad: 15 augusti 2007, 07:51

Både Socialstyrelsen och regeringen backar nu från de nya hårdare rekommendationerna för sjukskrivning av utbrända patienter. Läs även om att kaoset på ortopeden i Mölndal fortsätter.


DAGENS NYHETER

Nya direktiv för sjukskrivning får vänta

Efter den omfattande debatten som rasat efter att Socialstyrelsens nya rekommendationer för sjukskrivning blivit kända backar nu såväl Socialstyrelsen som regeringen. De nya rekommendationerna kommer inte att börja gälla i oktober, som tidigare planerat.

Läs mer

Rökförbud införs i Danmark

I dag, onsdag, införs rökförbud i offentliga lokaler i Danmark.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Kaoset fortsätter på ortopeden i Mölndal

Trots Socialstyrelsens extremt hårda kritik i våras mot ortopedverksamheten på Sahlgrenska universitetssjukhuset/Mölndal, så fortsätter kaoset med överbeläggning och operationsköer.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Skärpta sjukskrivningsregler ska betala sänkta skatter

Socialstyrelsens direktiv för åtstramade sjukskrivningstider ska skapa utrymme för skattesänkningar, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrson.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Goda kostvanor skyddar mot återfall i tarmcancer

Patienter med tjocktarmscancer kan med förändrade kostvanor radikalt minska risken för återfall i sjukdomen. Patienter som åt en traditionellt västerländsk kost – mycket rött kött, fett och vitt mjöl – löpte en tredubbel risk för ett dödligt återfall jämfört med dem som åt mer frukt, grönt och ljust kött.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev