Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Spädbarnsakupunktur granskas av Socialstyrelsen

Publicerad: 6 mars 2008, 08:31

Trots att alternativ behandling av barn under åtta år är olagligt har flera tusen svenska spädbarn behandlats med akupunktur mot kolik. Nu ska Socialstyrelsen granska den omstridda metoden. Läs också om att två av tre nya vårdmottagningar i Stockholm startas i rika områden.


GÖTEBORGS-POSTEN

Akupunktur på spädbarn granskas av Socialstyrelsen

Flera tusen svenska spädbarn har behandlats med akupunktur mot kolik. Men detta är förbjudet enligt svensk lag och nu ska Socialstyrelsen granska verksamheten.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Stockholmsvården utökar i rika områden

Två av tre av de nya mottagningar som öppnats sedan Vårdval Stockholm infördes vid årsskiftet ligger i områden där medelinkomsten är över genomsnittet. Men den absoluta merparten av sammanslagningar och besparingar sker i fattigare områden.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Sjukhus ska minska fallolyckor

1200 fallolyckor rapporterades förra året på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Nu ska sjukhuset göra en specialsatsning för att få ner antalet fallolyckor.

Läs mer

Nytt ersättningssystem försämrar smittskyddsarbete

När Stockholms läns landsting ändrar ersättningssystemet kommer länets ungdomsmottagningar inte att kunna lägga lika mycket tid på utåtriktad verksamhet och smittspårning, visar en ny kartläggning.

Läs mer

GOTLANDS TIDNINGAR

Vårdförbundare protesterar mot låga löner

362 medlemmar i Vårdförbundet på Gotland har undertecknat en skrivelse med krav på högre löner. Skrivelsen har överlämnats till kommunledningen.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev