Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Städning av sjukhus är eget ansvar

Publicerad: 2 december 2008, 09:00

Flera sjukhus i Stockholm beslutade i går tillsammans med Stockholms läns landsting att själva sköta kontroller av städningen. Läs även om Örebro läns landsting som skriver ut för lite demensmedicin.


SVERIGES TELEVISION ABC

Kontroll av städningen sjukhusens ansvar

Stockholms läns landsting beslutade i går tillsammans med flera av landstingets sjukhus att sjukhusen ska stå för egna extra kontroller av städningen. Detta efter den uppmärksammade smutsen på Danderyds sjukhus.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 ÖREBRO

För lite medicin åt dementa

Endast en av fem dementa inom Örebro läns landsting får läkemedel som bromsar demenssjukdomen. Det är den lägsta siffran i landet enligt Apoteket AB:s försäljningsstatistik.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 KALMAR

Cancer upptäcks snabbare

En ny metod för att snabbundersöka patienter med hög risk för cancer har tagits fram på Oskarshamns sjukhus. Nu har väntetiderna minskat från omkring tolv till tre veckor.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 MALMÖ

Forskning på aborterade foster

En ansökan om att få använda hjärnvävnad från aborterade foster har lämnats in till Socialstyrelsen av forskare vid Lunds universitet. Vävnaden ska användas för att utveckla nya celltransplantationsmetoder.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 ÖSTERGÖTLAND

Generellt problem hinna med journaler

Akutkliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping kritiserades av Socialstyrelsen efter att ha låtit ofärdiga journaler ligga. Enligt Karin Granquist, chef över läkarsekreterare och kanslister på den medicinska specialistkliniken vid Lasarettet i Motala, är problemet med att bandade journaler blir liggande generellt i alla landsting.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev