måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Tusentals patientuppgifter raderade vid datorkrasch

Publicerad: 26 juni 2006, 07:11

En havererad hårddisk i Göteborg kan ha raderat viktig patientinformation på sju vårdcentraler i vårdområdet. Informationen går sannolikt inte att rädda och Socialstyrelsen har informerats om kraschen.


GÖTEBORGS-POSTEN

Patientinformation borta vid  datorkrasch
Vårddokumentation och bokningar som rör tusentals patienter  kan vara förlorad vid primärvården i Göteborg. Detta sedan en allvarlig  IT-krasch inträffat som rör sju vårdcentraler och hemsjukvården.
Läs mer


DAGENS  NYHETER

Gifthalter sjunker hos gravida
Kurvorna pekar rätt när  det gäller halter av miljögifter hos svenska gravida kvinnor, visar ny  forskning. Men ännu vill inte Livsmedelsverket flagga för nya kostråd för  exempelvis Östersjöfisk.
Läs mer


Utskrivna psykdömda föreslås tvingas ta  medicin
Efter mordet på en 62-årig kvinna på Öland väcks åter frågan om  bristerna i den svenska psykvården. Nu kräver folkpartiet snabba förändringar.  
Läs mer


UPSALA NYA TIDNING

GE Healthcare  köper Biacore
GE Healthcare ladee på tisdagen ett bud på det  Uppsalabaserade bioteknikföretaget Biacore.
- Vårt mål är att expandera, men  vi kan inte garantera att alla kommer att vara kvar, säger Peter Ehrenheim, chef  för GE Healthcare Life Sciences.
Läs  mer


Ambulansförare kan tas ut i övertidsblockad  
Fackförbundet Alarm förbereder sig på att ta ut 30 anställda inom  ambulanssjukvården i Uppsala län i övertidsblockad på torsdag morgon.  Landstinget säger nej till krav om extra ersättning i sommar.
Läs  mer


Vägrades recept efter intervju i UNT
När Eva  Hansson lät sig intervjuas i UNT i måndags så blev hennes nye läkare på  öppenvårdspsykiatrin i Bålsta, som hon ännu inte träffat, så arg att han ringde  upp och skällde ut henne. Han vägrade dessutom förnya ett recept som Eva behövde  den här veckan.
Läs  mer


SYDSVENSKAN

Strålsköterskor slutkörda
Ny  teknik att lära in, flera långtidssjukskrivna, inga vikarier och förlängd  arbetstid. Sjuksköterskorna på strålbehandlingsavdelningen har fått nog. I ett  brev till sina chefer påtalar de den allt större arbetsbelastningen och kräver  mer resurser.
Läs mer


SVENSKA DAGBLADET

Kris i Stockholms  intensivvård
Omöjliga val och riskfyllda transporter av patienter med mer  eller mindre livshotande diagnoser till andra sjukhus med bättre plats. Så ser  verkligheten ut på intensivvårdsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset  i Huddinge där bara sex av 16 vårdplatser kan hållas öppna i sommar.
Läs  mer


SVERIGES RADIO

Många jobbar efter nej till  sjukpeng
De som nekas sjukpenning av Försäkringskassan går för det mesta  tillbaka till sina jobb. Det visar en undersökning som Försäkringskassan  gjort.
Läs mer


Utländskt företag vill köpa Backe  sjukhus
Sjukhuset i Backe kan komma att säljas till ett konsortium med  utländskt kapital som vill starta ett privat behandlingshem i norrlands inland.  Enligt kommunen ska satsningen rikta in sig på specialistvård med  höftledsoperationer och öron-näsa hals.
Läs mer


SVERIGES TELEVISION

Ny instans mot  forskningsfusk
Efter skandaler om forskningsfusk inrättas en ny central  instans för att komma till rätta med problemet. I dag fattar regeringen ett  första beslut i frågan, uppger Rapport.
Läs mer


TV4

Nya rön om hur barn kommer till  världen
Inte bara nyblivna föräldrar tycker att det är ett under när ett  barn kommer till världen. Forskarna vet inte heller hur det egentligen går till.  Ny kunskap om hur gener samspelar kan kasta visst ljus över förlossningens  gåta.
Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev