Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Uppsalastiftelse slutar slåss för vaccinfabrik

Publicerad: 20 november 2007, 08:41

Stiftelsen för utveckling av samverkan mellan universiteten i Uppsala näringsliv och samhälle, Stuns, slutar slåss för en fabrik för influensavaccin i Uppsala. Läs även om att en 17-årig pojke i Halland ska tvångsvårdas för dataspelsmissbruk.


UPSALA NYA TIDNING

Överger planer på influensavaccin

Stuns slutar slåss för en fabrik för influensavaccin i Uppsala. En egen utredning har visat att nationell vaccinproduktion både blir kostsam och osäker. Det är bättre att låta ett stort internationellt läkemedelsbolag sköta tillverkningen. Samtidigt har regeringen handlat upp en vaccingaranti värd en miljard kronor.

Läs mer

Förekomst av legionellabakterier i bubbelbad ska utredas

Ryktesspridningen om legionellabakterier i bubbelbadkar är stor. För att bringa klarhet i läget vill Gunnel Edoff, miljö- och hälsoskyddsinspektör vid Uppsala kommun, göra en studie av förekomsten av bakterier i de badkar som finns vid kommunens vårdboenden.

Läs mer

Ökad risk för hjärtsjukdom efter havandeskapsförgiftning

Kvinnor som utvecklar högt blodtryck med havandeskapsförgiftning under graviditeten löper ökad risk att senare i livet insjukna i hjärtsjukdom. Det framgår av en doktorsavhandling av Anna-Karin Wikström, gästföreläsare vid Institutionen för obstetrik och gynekologi, Uppsala universitet.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Hårdare krav vid fortsatt sjukskrivning

Från 1 juli nästa år ställs hårdare krav vid fortsatt sjukskrivning efter tre månader. Kan arbetsgivaren inte erbjuda andra arbetsuppgifter måste det framgå av ett skriftligt intyg.

Läs mer

SYDSVENSKA DAGBLADET

Propofol åter kirurgens viktigaste försvar

Frivilligt sex. Agenter på Rivieran. En komplott iscensatt av kirurgkonkurrenter. Men när kirurgen Carl Troilius återigen möter rätten vill hans advokat tillbaka till där fallet började: Med Propofol och sexhallucinationer.

Läs mer

Tonåring tvångsvårdas mot dataspel

En 17-årig pojke i Halland ska tvångsomhändertas och vårdas eftersom hans beroende av dataspel kan jämställas med missbruk.

Läs mer

Löfte till privatläkare sviks i Region Skåne

I valet lovade de borgerliga att upphäva ett förbud för vissa privatläkare att sälja sin praktik. Men Region Skåne vill inte stödja regeringens förslag att uppfylla löftet. Miljöpartiet går emot.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News