Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Vårdval gav ökad förskrivning av antibiotika

Publicerad: 10 mars 2008, 09:45

Sedan Vårdval Halland infördes har förskrivningen av antibiotika i Landstinget Halland ökat. Nu ska landstinget utreda varför. Läs också om att Akademiska sjukhuset i Uppsala stoppat automatiska blodtrycksmätare.


SVERIGES RADIO

Vårdval gav ökad förskrivning av antibiotika

Förskrivningen av antibiotika i Halland har ökat sedan vårdvalet infördes. Nu vill landstingets ekonomidirektör utreda varför.

Läs mer

Sjukhussjuka hos grisar utreds

Grisar som smittas med MRSA kan föra smittan vidare till människor. Nu ska EU kartlägga hur vanligt det är att grisar bär på bakterien.

Läs mer

TV4

Akademiska stoppar automatiska blodtrycksmätare

Akademiska sjukhuset har infört restriktioner mot automatiska blodtrycksmätare och mäter nu bara blodtryck manuellt. De automatiska mätarna ses inte som tillräckligt tillförlitliga.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Sjukhusväxlar kan läggas ned

Fyra sjukhusväxlar i Skåne kan bli bara två. Företaget Siemens, som ansvarar för telefonin i Region Skåne,  vill lägga ned växlarna i Helsingborg och Kristianstad.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Laxens foder avgör nyttan för hjärtpatient

Halterna av omega-3 i odlad lax har halverats under de senaste tio åren. Lax som fått vegetabiliskt foder innehåller mindre av de nyttiga fettsyrorna och ger inte samma positiva effekter för hjärtat, har norska forskare kommit fram till.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev