Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Motiverings-app vann hack om fetma

Publicerad: 13 januari 2014, 15:51

Vinnande lag: Från vänster Max Sandelin, Max Hill och Philip Stolpe

I helgen arrangerade Angereds närsjukhus sitt första hackathon där sex lag tävlade om bästa lösning mot fetma. Det vinnande förslaget var en app som motiverar viktnedgång.


Ämnen i artikeln:

Angereds närsjukhusVästra Götalandsregionen

Lagen jobbade hårt i 24 timmar. De flesta  lagen arbetade långt in på natten och var engagerade i att utveckla sina  tekniker men också för att avhjälpa faktiska problem inom vården, enligt tävlingsledaren Stephen Cook.

Juryn intervjuade samtliga lag inför presentationen på söndagen för att få en bra helhetsbild av idéerna. Det vinnande laget var IT-gymnasiet med en app som utnyttjar sociala mediers funktion för att öka motivationen hos personer som vill gå ner i vikt.

Juryns motivering bakom valet var:  En app med tydliga gamificationinslag som har stor spridningspotential, är socialt engagerande och som kombinerar hälsosam mat med olika aktiviteter , säger Johanna Steier, kommunikationschef vid Angereds närsjukhus.

Lösningen från alla utom ett lag var någon typ av app. Ett förslag var ett spel för lågstadieelever där de tar sig igenom olika miljöer och peppas av sina föräldrar, som också involveras i spelet, att hela tiden öka sina utmaningar i vardagen. Ett annat var att fota sin mat och få feedback från andra i en social grupp kopplad till appen.

Lagen bestod av utvecklare, entreprenörer, designers och vårdpersonal från Chalmers Technology, IT-gymnasiet, IT-universitetet, Mollyware och Sirona Health Solutions.

Relaterat material

Hackare ska hitta lösningar mot fetma

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev