Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG och Foxfarmaci hoppas på gemensam apotekssatsning

Publicerad: 5 augusti 2009, 12:36

Modern Times Group, MTG, gör sannolikt sin satsning på internetapotek i samarbete med den nya apoteksaktören Foxfarmaci. Men inget samarbetsavtal är påskrivet ännu.


Som Dagens Apotek tidigare rapporterat har mediekoncernen MTG, som ingår i Stenbeckssfären, lämnat in en ansökan om att starta apotek på den avmonopoliserade marknaden. Bolaget driver i dag flera tv-bolag, radiostationer och e-handelssajter.

Satsningen är tänkt att göras i samarbete med Foxfarmaci, som siktar på att starta apotek på den nya marknaden.

Foxfarmaci har redan öppnat en butik i Stockholm som företaget vill utveckla till ett fullskaligt apotek så fort som det är möjligt, se artikel länkad här intill.

– Vi har ett så kallat letter of intent med MTG, men inget är formaliserat ännu. Det kan bli allt från ett långt gånget samarbete till ingenting, säger Fredrik Skepp, delägare och styrelseordförande i Foxfarmaci.

Anders Nilsson, operativ chef på MTG, berättade om planerna i Dagens Nyheter nyligen.

– Vi vill komplettera Foxfarmaci genom att erbjuda ett fullt sortiment inklusive receptbelagda läkemedel på nätet. Fördelen med näthandel är längre öppettider och att man får varorna levererade till sin dörr, sade Anders Nilsson till Dagens Nyheter.    MTG ansökte om att starta apotek redan första dagen Läkare bakom apotekskoncept för stressade storstadsbor

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev