Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Musikvideo ska locka sjuksköterskor

Publicerad: 16 juli 2014, 11:55

Se videon längst ner i artikeln

Anställda på ortopedavdelningen vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå har gjort en musikvideo för att rekrytera ny personal.


I videon dansar personal till ”We are the champions” av Queen och ”Här glider kingen in” av Sean Banan, men låtarna är omskrivna så att de handlar om den ortopediska kliniken, som söker ny personal. Det är framför allt sjuksköterskor som behövs, enligt undersköterskan Linda Åström.

– Vi är i ständigt behov av personal. Det är en tung avdelning och vi har inte tillräckligt mycket personal för att kunna öppna alla vårdplatser.  Vi har fått dåligt rykte för att andra avdelningar måste ta emot patienter från vår avdelning, säger hon.

Linda Åström och sjuksköterskan Cecilia Lundberg kom på idén till videon. Cecilia Lundberg skrev texten, Linda Åström sjöng och många andra som arbetar på avdelningen dansar och spelar patienter. Verksamhetschefen och avdelningschefen kan också synas i videon.

– Det var inte svårt att få folk att vilja vara med. De tyckte idén var en rolig grej, säger Linda Åström.

Videon släpptes i söndags och har fått stor spridning, med över 10 000 visningar på Youtube. Linda Åström tror att videon kommer att få effekten de hoppats på.

– Det har redan ringt folk som visat intresse och frågat efter platsannonserna, säger hon.

Se rekryteringsvideon här:

ELSA TORELL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev