tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nätläkarutredning sätts på vänt

Publicerad: 27 augusti 2019, 07:57

Foto: Getty images

På fredag var det tänkt att Göran Stiernstedt skulle lämna över en utredning som bland annat berör de digitala vårdgivarna, vinster i välfärden, beroendet av hyrpersonal och vårdval. Men socialministern har inte tid att ta emot den.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Redan i december 2017 fick Göran Stiernstedt regeringens uppdrag att utreda vinster i vården, vårdval och beroendet av hyrpersonal. Utredningen gick först under namnet ”Ordning och reda i vården”, men bytte snart namn till ”Styrning för en mer jämlik vård”. I mars 2018 breddades utredningen till att även innefatta frågeställningen hur de digitala vårdgivarnas tjänster ska fungera långsiktigt och bidra till principen vård efter behov. I maj samma år blev utredningstiden förlängd, i juni 2018 kom ett delbetänkande och tidigare i år fick utredningen ytterligare tid.

Det senaste regeringsbeslutet kring förlängd utredningstid slår fast att Göran Stiernstedt ska lämna över sitt slutbetänkande den 30 augusti i år, det vill säga på fredag. Det är också den tid som står på regeringens hemsida.

Men så blir det inte.

Socialminister Lena Hallengrens (S) kalender har nämligen ingen plats för utredaren att lämna över slutbetänkandet förrän den 1 oktober.

”Det är vad som kan sägas i nuläget, då vi av säkerhetsskäl inte kan kommentera innehåll och ändringar i statsrådens kalendrar mer specifikt”, skriver Jasmina Sofić, tillförordnad pressekreterare hos Lena Hallengren, i ett mejl till Dagens Medicin.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev