Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nätverket hjälpte läkare till ett nytt jobb

Publicerad: 4 Juni 2008, 11:20

Det kan ge dig ett nytt arbete, forskningskontakter eller helt enkelt nya vänner. Att medvetet arbeta med sitt nätverk blir allt vanligare – även om det inom vården fortfarande möts med viss skepsis.


Läkare behöver bli bättre på att nätverka. Det tycker Johanna Adami, läkare, forskningsledare och medicinsk chef på ett bioteknikföretag. Sitt nuvarande jobb, perspektiv och personlig stimulans är sådant hon själv tackar sitt nätverk för.

För några år sedan blev Johanna Adami kontaktad av en headhunting­firma i London.

– Det nätverk som jag kanske startade när jag var masters­student på Harvard 1993 och genom att jag tidigt valde tre parallella utbildningar gjorde att någon hade ett intryck av mig som gjorde att mitt namn dök upp hos den firman, berättar hon.

Av familjeskäl tackade Johanna Adami nej till det jobb som headhuntingfirman erbjöd. Men indirekt fick hon ändå nytta av det erbjudande som nätverket gett henne.

När hon för två år sedan jobbade som fjälläkare behandlade hon sonen till företaget Bactiguards koncernchef. Snart var hon medicinsk chef på företaget.

– När jag blev uppnosad av min nuvarande chef så kunde han se att jag blivit erbjuden en hög post tidigare – och det nätverk som jag byggt upp under 15 års tid gav resultat.

Men när Johanna Adami som ung student kom till Harvard var hon skeptisk till det nätverkande som hennes amerikanska studiekamrater så självklart ägnade sig åt.

– Jag hade en lite avog syn på det, det kändes inte riktigt genuint tyckte jag.

I dag är hon dock övertygad om nätverkandets positiva effekter och tycker att svenska läkare generellt är för dåliga på att nätverka.

– I läkarskrået går man sällan utanför sina egna led. När man åker på konferenser är det mycket ”samma lika” och på interna möten likaså. Man tar sällan intryck av hur det går till i andra branscher. Ett större nätverk ger en vidare syn på det egna yrket.

Hierarkier och kåranda kan vara förklaringar till att intresset att nätverka med andra yrkesgrupper inte är så stort inom läkarkåren, menar Johanna Adami.

– Kåranda kan vara positivt, men det kan också leda till inskränkthet. Det ser man bland annat vid chefstillsättningar. Min vd på Bactiguard är till exempel advokat. Skulle man sätta en advokat som klinikchef på en kirurgklinik? Det tror jag inte och då kan man fråga sig varför. När man är för lite ute och rör på sig så tycker man att en person inte är trovärdig som chef för att han inte vet hur man opererar.

Själv är johanna Adami bland annat engagerad i Shenet, ett nätverk som vill lyfta kvinnliga talanger och inspirera dem att skapa förändring. Nätverket vänder sig främst till kvinnor med akademisk utbildning och som har en beslutandeposition.

– Min egen drivkraft att nätverka har främst att göra med personlig stimulans och att utvecklas av att träffa folk i andra branscher. Shenet fyller många sådana funktioner.

Att gå på seminarier och kurser ger också bra tillfällen att nätverka, anser hon.

– Man får söka sig till sammanhang där man får stimulans och tillfälle att lära sig något nytt. Och så måste man vara genuint intresserad av andra människor och vad de gör.

För att bli en duktig nätverkare bör man också vara klar över vad man vill, menar Johanna Adami.

– Vad är ditt mål? Är det att få toppjobbet, att träffa roliga människor eller någonting annat? Det handlar egentligen om självinsikt, det går inte att spela teater i längden.

Att vara tydlig är också viktigt, framhåller hon.

– Om man går på en tillställning där det finns någon som man vill ha kontakt med, så gäller det att approchera. Det är vi dåliga på i Sverige, det anses lite stöddigt att lämna fram ett visitkort, men man måste vara tydlig med att ”dig vill jag träffa”.

Johanna Adami följer inte några särskilda rutiner, som att ringa olika personer regelbundet, i sitt nätverkande.

– När det gäller kontakter inom ramen för mitt tjänsteutövande, så kan man säga att jag har sådana strategier.

Men i längden, tror Johanna Adami, fungerar det knappast med enbart ”professionellt” nätverkande.

– Sådana metoder räcker inte för att behålla sin plats i ett nätverk. För det krävs att man också företräder någon form av kompetens, liksom att man inte får glömma bort att behålla sin personlighet och integritet.

Läs nätverksproffsets bästa råd om hur du själv kan knyta ihop ett kontaktnät i Dagens Medicin nr 23/08.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev