Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nazister fick reklam av landstinget

Publicerad: 9 september 2014, 08:24

I det senaste numret av Landstingsnytt i Jönköping fick nazistiska Svenskarnas parti presentera sin politik. Ansvarig utgivare ber nu om ursäkt för publiceringen.


Tidningen Landstingsnytt ges ut av Landstinget i Jönköpings län och delas ut till alla hushåll i länet. I det senaste numret av tidningen får de politiska partierna utrymme att presentera sin politik inför landstingsvalet. De åtta partierna i landstingsfullmäktige får på en tredjedels sida var berätta om sin politik. Därutöver har även de tre övriga partier som ställer upp i landstingsvalet fått varsin mindre ruta att presentera sin politik.

De tre övriga partier som får utrymme i tidningen är Kristna värdepartiet, Framstegspartiet och Svenskarnas parti. Att det nazistiska partiet Svenskarnas parti får berätta om sin politik och skriva ut adressen till sin hemsida i landstingets tidning har lett till kritik.

Landstingets kommunikationschef Christina Jörhall berättar att hon har tagit emot protester som ifrågasatt att landstinget ger utrymme till ett nazistiskt parti.

– När vi har publicerat texten har vi bedömt att den faller under yttrandefriheten. Vi har inte lagt några värderingar i den, säger hon till Jönköpingsposten.

Men i en senare intervju med P4 Jönköping ber hon om ursäkt för publiceringen och säger att tidningen skulle ha nöjt sig med att skriva ut namnet på övriga partier som kandiderade. Hon ber om ursäkt till dem som upplevt publiceringen som diskriminerande eller kränkande.

– Vi har gjort fel och vi är ledsna för det, säger Christina Jörhall till radiokanalen.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev