Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nedslag på vårfest förvånar direktör

Publicerad: 27 juni 2014, 07:13

Blekinges landstingsdirektör Peter Lilja försvarar sig inför Konkurrensverket:
– Omöjligt med en traditionell upphandling, vi gjorde så mycket själva.


Konkurrensverket granskar hur landstinget agerat vid den stora personalfesten i maj då 3 000 anställda roade sig på Telenor Arena i Karlskrona. Festen var ett tack för att de anställda fått vara med om stora sparbeting och olika uppoffringar för att klara ekonomin.

Peter Lilja anlitade ett eventbolag, Paraply, och de olika aktiviteterna kostade nära 900 000 kronor. Men någon upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling, LOU, gjordes inte trots att uppdraget vida överstiger lagens gränsvärde på 271 000 kronor.

För att få ner kostnaderna för festen tog medarbetare i landstingsdirektörens stab hand om mycket administrativt arbete, förklarar Peter Lilja. De skötte anmälningarna, registrering, återbud, bokning av busstransporter och liknande.

Flera olika företag anlitades för teknisk projektledning, teknik och mat. Ingen faktura från företagen översteg LOU:s gränsvärde.

Till tidningen Sydöstran säger Peter Lilja att han är mycket förvånad över att Konkurrensverket anser att han gjort fel.

Men det återstår att se vad Konkurrensverket slutligen kommer fram till. Först efter semestrarna kommer utslaget om huruvida det rör sig om ett lagbrott.

Relaterat material

Vårfest kan ha varit lagbrott

Landsting tackar anställda med baluns

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev