Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nej till förskolor vid sjukhus

Publicerad: 27 november 2012, 09:59

Landstingsfullmäktige i Sörmland väntas säga nej till Moderaternas förslag om förskolor som är öppna dygnet runt vid sjukhusen.


Moderaternas motion till landstingsfullmäktige gick ut på att de anställda inom vården i Sörmland skulle erbjudas förskoleplats i anslutning till sjukhusen. Förskolorna skulle vara öppna dygnet runt och drivas i samarbete med kommunerna eller i landstingets egen regi.

Enligt Moderaternas gruppledare i landstinget Magnus Leivik skulle 8-10 procent av de anställda vid sjukhusen i Sörmland behöva sådan barnomsorg. Men när motionen behandlas av landstingsfullmäktige på tisdagen väntas det bli nej. I landstingsstyrelsen avslogs motionen av den politiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet.

Motivet till att säga nej är enligt den politiska majoriteten att det redan finns förskolor i närheten av de tre sjukhusen i Sörmland. Men de flesta anställda på sjukhusen har istället valt en förskola nära hemmet för sina barn. Den politiska majoriteten skriver också att det redan finns nattöppna förskolor eller  andra lösningar  i de tre sjukhuskommunerna Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev