Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

NKS-personal ska teknikdrillas

Publicerad: 28 oktober 2016, 13:26

En lång lista åtgärder. Det har programkontoret för Nya Karolinska nu gjort upp efter onsdagens övning på det nya sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKSKarolinska universitetssjukhuset

Att komma till rätta med larm- och kommunikationsstrul står överst på listan efter inflyttningsövningen på Nya Karolinska, NKS, i onsdags.

Programkontoret för sjukhuset har i dag gjort en samlad bedömning efter övningen då 800 anställda och 200 figuranter testade hur sjukhuset fungerade.

– Övningen var nödvändig, och är vägledande för hur vi ska arbeta vidare fram till inflyttningen, säger Annika Tibell, medicinsk chef vid NKS programkontor.

Framför allt är det de handenheter som de anställda på NKS ska utrustas med som behöver testas. Personalen ställs inför helt nya tekniska lösningar, med mobiltelefoner, som de måste lära sig att hantera.

– De inflyttande enheterna kommer nu att få telefoner att träna på, så att de vet hur de fungerar och lär sig larmfunktionerna. Det är helt avgörande, säger Annika Tibell.

Hur personal ska få access till olika delar av lokalerna på ett enkelt sätt är en annan fråga som ska lösas.

Många av de problem som rapporterats från övningen var av övningsteknisk natur, menar Annika Tibell. Det var testmiljöer som inte fungerade eller problem med figuranter.

Enligt både Annika Tibell och Stanley Holsteiner, chef för NKS programkontor, gav övningen nyttiga och nödvändiga lärdomar inför flytten den 20 och 27 november.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev