Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Norrbys efterträdare sökes

Publicerad: 18 februari 2009, 12:54

Norrbys efterträdare sökes

Kan du styra en verksamhet mot strategiska mål och har kunskaper om forskning och smittskydd? Då kan du vara rätt person att leda Smittskyddsinstitutet.


Förordnandet för Smittskyddsinstitutets nuvarande generaldirektör, Ragnar Norrby, går ut den 31 maj och inom den närmaste tiden kommer hans tjänst att annonseras ut.

– Det där vet jag inget om, säger Ragnar Norrby som är upptagen och inte vill lämna några ytterligare kommentarer.

Han har varit generaldirektör för Smittskyddsinstitutet, SMI, sedan 2000 och är 65 år. Enligt uppgift till Dagens Medicin ligger det ingen schism bakom att Ragnar Norrby lämnar sin post senare i vår.

I fjol stormade det dock rejält kring generaldirektören sedan Dagens Medicin avslöjat att Smittskyddsinstitutet vägrade hjälpa polisen att spåra hiv-smittade personer. Detta fick till följd att folkhälsominister Maria Larsson (kd) tillrättavisade Ragnar Norrby och förklarade att SMI måste hjälpa polisen med hiv-spårning.

Av den platsannons som kommer att publiceras under de närmaste dagarna framgår att Ragnar Norrbys efterträdare ska ha förmåga att ”strategiskt styra verksamheten mot uppsatta mål”. ”Vi ser också gärna att du har kunskaper om forskning och smittskydd”.

Relaterat material

Smittskyddsinstitutet vill göra medveten hiv-spridning laglig

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev