Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu börjar Almedalsveckan 2011

Publicerad: 1 juli 2011, 11:21

ALMEDALEN 2011 På söndag invigs Almedalsveckan 2011 i Visby. Dagens Medicin finns på plats och kommer att rapportera på sajten under hela nästa vecka.


Programmet i Almedalen innehåller mer än 150 registrerade evenemang som berör vård och omsorg. Dagens Medicins politiske reporter Samuel Åsgård har en hektisk arbetsvecka att se fram emot.

Vad kan läsarna på dagensmedicin.se förvänta sig?

– De kan förvänta sig uppdateringar från de mest intressanta seminarierna på vårdområdet. Jag kommer att rapportera från minst två vårdseminarier varje dag, och även finnas på plats vid partiledarnas tal och rapportera om det kommer vårdnyheter.

Vilka bli de stora frågorna på sjukvårdsområdet?

– Det blir flera seminarier om privata vårdföretags möjligheter att ta ut vinst, där det kan bli het debatt. Ett annat intressant ämne är sjukvårdens utmaningar när allt fler blir äldre och får större vårdbehov.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Ett seminarium som ska bli spännande är det med David Cutler, professor vid Harvard University och senior rådgivare till Barack Obama. Han kommer att berätta om Obamas sjukvårdsreform och även ge sin syn på det svenska sjukvårdssystemet.

Dagens Medicin arrangerar även flera egna evenemang i Almedalen. På onsdag morgon blir det en debatt om läkemedelspriser, där bland andra Gunilla Hulth-Backlund, generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, och branschorganisationen Lifs nyutsedde vd Anders Blanck deltar. På onsdag hålls även en lunchdebatt om den högspecialiserade sjukvården. Tidningen arrangerar också ett frukostmöte om mannens hälsa på torsdag.

Dagens Medicins chefredaktör Mikael Nestius är på plats i Almedalen och delar med sig av sina upplevelser via sitt Twitter-konto, @miknes. Via tidningens officiella konto, @dagensmedicin, kommer också täta rapporter om det intressantaste som händer på vårdområdet.

Relaterat material

Seminariekalender 2011

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News