Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu får Felix Warren sitt leg

Publicerad: 21 december 2012, 12:59

Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

Socialstyrelsen kommer inte att överklaga förvaltningsrättens dom och har nu utfärdat AT-läkaren Felix Warrens läkarlegitimation.


Tidigare i veckan kom domen i förvaltningsrätten i Stockholm: AT-läkaren Felix Warren fick rätt mot Socialstyrelsen och skulle få sin läkarlegitimation. Socialstyrelsen har nu bestämt sig för att inte överklaga beslutet. Felix Warrens läkarlegitimation är klar.

– Vi har utfärdat legitimationen och den är daterad till det första ansökningstillfället, berättar Helena Scarabin, jurist på enheten för behörighet på Socialstyrelsen.

Att Felix Warren först inte skulle få sin läkarlegitimation berodde på att det saknades en inlämningsuppgift från grundutbildningen. Detta hade en handläggare på Socialstyrelsen först angett inte skulle vara ett problem. Senare uppgav myndigheten att beskedet var felaktigt och inte bindande. Felix Warren hade hunnit gå klart sin AT och fick börja en ny omgång.

Men förvaltningsrätten skriver i domen från den 17 december att det ”skulle framstå som stötande om Felix Warren inte beviljades den sökta legitimationen”.

Socialstyrelsens beslut att inte överklaga förvaltningsrättens dom beror på att myndigheten inte tror att den kommer att påverka andra fall i någon större omfattning, enligt Helena Scarabin.

– Domen kan möjligen påverka ett fåtal fall, säger hon till Dagens Medicin.

Relaterat material

AT-läkare fick rätt mot Socialstyrelsen

Färdig AT – men blåst på ­legitimationen

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev