Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ny akut på S:t Görans stoppas

Publicerad: 18 juli 2014, 11:36

Capio S:t Görans sjukhus är ett av landets största akutsjukhus i antal akuta patienter.

Akuten på S:t Görans sjukhus byggs ut för att mycket fler patienter ska kunna tas emot. Men nu har bygget stoppats av domstol.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingCapio S:t Görans sjukhus

Bygglovet har upphävts av Mark- och miljödomstolen i Nacka sedan två bostadsrättsföreningar vid sjukhuset protesterat mot utbyggnaden, enligt Svenska Dagbladet. Domstolen anser att akutmottagningen är olämpligt placerad och kommer att innebära besvär för omgivningen bland annat i form av buller från utryckningsfordon.

Tidigare har både Stockholms stad och Länsstyrelsen sagt ja till en byggnadsplanerna.

Akutmottagningen på Capio S:t Görans sjukhus är byggd för att klara 35 000 patienter men tog förra året emot mer än dubbla antalet. Den nya akutmottagningen skulle kunna ta emot 100 000 patienter. Det skulle möta den stora befolkningsökningen samt det minskade antalet akutplatser Nya Karolinska kommer att tillhandahålla jämfört med nuvarande Karolinska i Solna.

För åtta månader började Stockholms läns landstings fastighetsbolag Locum att bygga ut sjukhusets akutmottagning. Vid årsskiftet skulle de första delarna vara redo att tas i bruk.

Locum har överklagat Miljö- och markdomstolens beslut. Det är ännu inte beslutat om bygget ska stoppas helt i väntan på prövningstillstånd, det beslutet tas 20 augusti, enligt SvD.

Relaterat material

Stora investeringar i Stockholms sjukhus

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev