Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny AT-bloggare ser upp till hjältekirurg i Norrbotten

Publicerad: 3 december 2008, 08:00

Irma Rymo gillar när det rör på sig och hör till dem som vill få saker gjorda. Helst snabbt.  Nu börjar hon blogga på dagensmedicin.se.


Vägen till läkaryrket har varit spikrak för Irma Rymo. Efter gymnasiet kom hon in på läkarutbildningen och samma dag som hon tog examen, den 17 november i fjol, påbörjades AT-tjänstgöringen på Sjukhuset i Torsby.

Irma Rymo kunde då komma ut på AT:n tre månader tidigare än sina kurskamrater eftersom hon hade läst två kurser parallellt.

– Jag har trivts bra på Sjukhuset i Torsby. Det är en liten arbetsplats där man snabbt kommer in i läkarrollen. Samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är bra och beslutsvägarna korta, berättar Irma Rymo.

Nu är kirurgi- och medicinblocken avklarade och hon har nyligen flyttat till Kristinehamn för att göra sin AT inom psykiatrin där. Primärvårds-AT:n sker i Sunne.

I framtiden ser Irma Rymo sig inom de opererande specialiteterna.

– Jag är fascinerad av allmän­kirurgi och hade egentligen velat bli en riktigt skicklig allmänkirurg. Jag träffade en sådan när jag vikarierade i Norrbotten. Han klarade precis allt, en riktig hjältekirurg. Men det är nog svårt att bli det i dag när allt är så specialiserat. Ortopedi och anestesi är också väldigt lockande, säger Irma Rymo.

Hon är 25 år, från Göteborg och beskriver sig själv som ”hyperaktiv”.

– Jag vill ha många järn i elden och gillar utmaningar.

När Irma Rymo inte arbetar reser hon gärna. I somras reste hon runt sex veckor i Afrika och besteg bland annat Kilimanjaro, 5 895 meter över havet. Hon har också krupit i isgrottor vid Svalbard. Nästa tur går till Ryssland över jul och nyår. Helst reser hon på egen hand.

– Man kommer människor närmare in på livet om man reser ensam. Jag borde kanske sadla om till reporter på Packat och klart, säger hon.

På dagensmedicin.se kommer Irma Rymo att blogga om sina tankar och upplevelser utifrån sin AT.

Läs Irmas första blogginlägg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev