Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny läkemedelsupplysning försenad – startar nästa år

Publicerad: 27 oktober 2009, 12:32

Den nya, permanenta lösningen för nationell läkemedelsupplysning är försenad. Först efter årsskiftet drar den igång, med 15 anställda farmaceuter.


Sedan i somras ansvarar Läkemedelsverket för den oberoende, nationella läkemedelsupplysning som Apoteket tidigare ombesörjt. Verket har, som Dagens Apotek rapporterat tidigare, föreslagit att verksamheten drivs i samarbete med Sjukvårdsrådgivningen.

I ett första skede sjösattes dock en provisorisk lösning, bemannad med personal från Apotekets nedlagda Kundcentrum i Uppsala. Tjänsten har tidvis dragits med långa väntetider, inte minst i somras, se artikel länkad här intill.

Nu står det klart att den permanenta lösningen, som var tänkt att starta i höst, fördröjs. Den är nu planerad att starta den 4 januari. Fram till dess får den provisoriska läkemedelsupplysningen fortsätta.

– Det är pandemin som ställer till det hela. Landstingen har helt enkelt haft fullt upp och inte mäktat med detta också, säger Ursula Forner, kommunikationsdirektör på Läkemedelsverket.

Längre väntetider till upplysning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev