Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny politisk topp utsedd i Stockholms landsting

Publicerad: 13 februari 2008, 12:35

Stockholms läns landsting har fått ett nytt finanslandstingsråd. Som väntat valdes Catharina Elmsäter-Svärd (m) i går, tisdag, till nytt finanslandstingsråd och ordförande i landstingsstyrelsen.


Catharina Elmsäter-Svärd efterträder Chris Heister (m) som inom kort blir landshövding i Västerbotten.

Så här har Catharina Elmsäter-Svärd tidigare sagt till Dagens Medicin när hennes nominering blev känd.

Varför tackar du ja till jobbet?

- Det som blev avgörande var att jag tidigare jobbat nära verksamheter, som hotellchef och i Södertälje kommun. Nu har jag jobbat mer övergripande i riksdagen. Så i och med detta är jag tillbaka på min bakgård, lite mer nära. Det ska bli kul att bli ledamot i ett landsting som har majoritet samtidigt som vi har majoritet i regeringen. Annars brukar ju majoriteten skifta efter varje val. Det blir en utmaning att se till att den trenden bryts!

Vilken del av landstingets verksamheter är du mest intresserad av?

- Jag ser det här jobbet som två delar. Dels är man ansvarig för en väldigt stor arbetsplats. Jag har ett motto som är att man måste må toppen för att nå toppen. Det är viktigt att landstinget är en god arbetsgivare. Dels är landstinget viktigt för dem som vänder sig till det.

Nu lanseras Vårdval Stockholm stort i landstinget. Har du valt mottagning än?

- Ja, men det gjorde jag redan för länge sedan. Jag har Telgeakuten, en privat mottagning. Jag är en sån som aldrig konsumerar sjukvård, det är mer den där känslan som är viktig, att man ska känna sig trygg om man behöver det.

Catharina Elmsäter-Svärd har suttit i riksdagen sedan 1996. Hon var bland annat ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott. Hon är 42 år, bor i hus i Enhörna. Familjen består av man och två barn.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev