Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny trädgård för sjuka barn

Publicerad: 21 april 2006, 12:04

En rymdinspirerad trädgård för sjuka barn ska anläggas på taket till Centralsjukhuset i Kristianstad, CSK.


Trädgården ska ligga på en omkring 400 kvadratmeter stor yta på ett av sjukhusets tak, med utgång från barnklinikens lekterapi. Den ska fungera som ett andningshål för alla barn som är inlagda på sjukhuset, enligt ett pressmeddelande.

Johan Cosmo, verksamhetschef på barnkliniken. Foto: Anders Norrsell. Trädgården kommer dels att bestå av en lite lugnare del med sittmöjligheter i skugga och sol, dels av en rymdlekplats med bland annat en sandkrater, ett rymdskepp och en stjärnkikare. För att skapa en helt säker miljö för barnen kommer markytan på lekplatsen att beläggas med gummimaterial, och alla väggar kommer göras omöjliga att klättra på.

Under många år har det på barnkliniken på sjukhuset funnits en dröm om en trädgård med lekplats för de sjuka barnen. Pengar till projektet håller på att samlas in genom ett samarbete mellan sjukhuset, Kristianstads Handelsförening, Lions, Kristianstadsbladet, Sibel Redzep från Idol 2005, Kristianstadsprofilen Fredrik Ekdala med flera. Den 13 maj arrangeras en stor show på Stora Torg i Kristianstad, där ytterligare medel ska samlas in.

Cecilia Bohlin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev