Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya anklagelser mot anställd som larmade om vårdrasism

Publicerad: 8 oktober 2009, 08:20

Ledningen för Södertälje sjukhus anklagar den undersköterska som larmade om rasism bland personalen för att ha haft ekonomiska motiv.


Det var i januari i år som undersköterskan Peter Magnusson trädde fram i tv och berättade om rasistiska attityder bland anställda på Södertälje sjukhus. Efteråt kallades han in till sina chefer och fick hård kritik. När en bandinspelning från mötet spelades upp i tv-programmet Debatt på Sveriges Television svängde sjukhusledningen och gjorde ett uttalande om att det var rätt att slå larm om rasismen.

Nu rapporterar Expressen att de ansvariga på sjukhuset har svängt igen. Efter uppmärksamheten i våras inledde justitiekanslern, JK, en utredning om behandlingen av Peter Magnusson. Det är i en skrivelse till JK som Kajsa Giesecke från sjukhusledningen hävdar att  ... det finns en olycklig koppling mellan Peter Magnussons privatekonomi och hans intresse av att framstå som en hjälte i media .

Kajsa Giesecke vill inte svara på några frågor om brevet, skriver Expressen.

Som Dagens Medicin rapporterat tidigare har Peter Magnusson fått besked att han inte är välkommen tillbaka till sitt arbete på intensivvårdsavdelningen. Enligt Expressen kan förhandlingarna mellan ledningen och facket avslutas under den här veckan.

Relaterat material

Undersköterska måste sluta efter avslöjande om rasism

Undersköterska som larmade om rasism får officiell ursäkt

Vårdchefer i Södertälje granskas av justitiekanslern

Rasismanklagelser mot sjukhusanställda i Södertälje

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev