måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya apotek i norr och söder

Publicerad: 25 november 2010, 10:40

I tisdags öppnade ett nytt apotek på sjukhus med Lana Obaid som apotekschef. Och i dag och i morgon är det invigningar både långt upp i norr och långt ned i söder.


Kronans Droghandel invigde i måndags sitt nya apotek på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm, enligt företaget det första helt nya apoteket på ett sjukhus sedan omregleringen.

Apoteket har fyra anställda och Lana Obaid är apotekschef.

– På ett sjukhus finns givetvis behov av ett apotek. Dessutom saknar det expansiva Sabbatsbergsområdet ett apotek, vilket gör att de boende i kvarteren runt om också får närmare till ett apotek, kommenterar Kronans Droghandels vd Cecilia Marlow i ett pressmeddelande.

I dag, torsdag, är det dags för Apotek Hjärtats fjärde apotek i Luleå, men det första i city. Det nya apoteket kommer att ligga på Storgatan.

Apotekschefen, farmaceuten Chatarina Strömberg, ser fördelar med att ha flera apotek inom samma kedja i staden.

– Vi har möjlighet att se varandras lagersaldo och kan på så vis se till att våra kunder har god tillgång till de läkemedel de behöver, även på helgerna, säger hon i ett pressmeddelande från Apotek Hjärtat.

Konkurrenten Doc Morris öppnar i morgon, fredag, ett nytt apotek i Råå, Helsingborg. Där blir Kristina Svärd apotekschef.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev