Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya apoteket Apoteksamariten öppnar i Uppsala på lördag

Publicerad: 29 september 2010, 13:52

I helgen går en dröm i uppfyllelse för apotekaren Kristina Billberg-Fritjofsson. Då öppnar hon och Anna Eriksrud ett eget apotek i Uppsala.


– Det är en dröm jag haft ända sedan jag blev apotekare, att ha ett eget apotek. Och nu när avregleringen kom så tänkte jag att nu eller aldrig har jag chansen, säger Kristina Billberg-Fritjofsson till Dagens Apotek.

Hon fick med sig sin före detta kollega från läkemedelsindustrin, Anna Eriksrud, på idén. På lördag öppnar de tillsammans det nya fristående apoteket Apoteksamariten, i anslutning till sjukhuset Samariterhemmet i centrala Uppsala.

– Det har varit en fascinerande resa. Jag aldrig haft det så roligt i hela mitt liv, men heller aldrig så jobbigt, berättar Kristina Billberg-Fritjofsson.

I somras skrev Dagens Apotek om de båda entreprenörerna, som då var oroliga över att invigningen skulle försenas på grund av svårigheterna att hitta en IT-lösning. Nu har den frågan löst sig.

– Vi valde att ta Apotekets övergångslösning för att komma igång, säger Kristina Billberg-Fritjofsson.

Hon blir apotekschef och Anna Eriksrud affärsansvarig för apoteket. Dessutom kommer Apoteksamariten att ha sju anställda – en apotekare, tre receptarier, två apotekstekniker samt en sjuksköterska, som ska ansvara för de vaccinationer och allergitester som kommer att utföras på apoteket.

På övervåningen har apoteket dessutom flera hyresgäster inom hälsobranschen, som erbjuder tjänster som massage, fotvård och hjälp med viktminskning och nikotinavvänjning.

Relaterat material

Dyr IT-lösning förhindrar små apoteksägare att öppna apotek

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev