Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nya apoteksköpare avslöjas

Publicerad: 6 maj 2010, 08:08

Nya apoteksköpare avslöjas

I dag offentliggjorde Apoteksgruppen vilka som tar över ytterligare tolv av kedjans apotek. Av de 14 nya köparna finns bara en kvinna – men hon tar över tre apotek i Stockholm och Luleå.


Entreprenörerna som nu kungörs tar över ägandet av apotek inom Apoteksgruppen successivt från sommaren.

Den 15 april meddelades köparna till åtta apotek, och köparna till ytterligare ett apotek, i Tanumshede, meddelade detta till Dagens Apotek på egen hand.

Av de 14 nya köparna har fem farmaceutisk utbildning.

De nya köparna är:

» Apoteket Kärra i Hisings Kärra utanför Göteborg: Harald Bargsten, apotekare, i dag tillförordnad apotekschef på apoteket Kärra.

» Apoteket Orren, Hägersten, apoteket Myran, Johanneshov och apoteket Tärnan i Luleå: Charlotte Fors, apotekare och fil mag i företagsekonomi. Hon arbetar i dag som produktspecialist på Mundipharma.

» Apoteket Grävlingen, Kista: Shervin Razani, civilekonom. Han är grundare och vd för företaget Jurek Bemanning AB.

» Apoteket Eken, Linköping: Mats Carlheim, tidigare områdeschef och butikschef inom Coop. I dag driver han Coop Konsum i Skänninge som egenföretagare.

» Apoteket Kronan, Norberg: Manal Omran, som har en magisterexamen i farmaci. Han har tidigare bland annat arbetat på apoteket Atomen i Göteborg.

» Apoteket Hägern, Rönninge: Thomas Engberg, Lennart Sjödell och Hans Linder. Thomas Engberg är apotekare och har arbetat på olika positioner inom läkemedelsindustrin, främst på Astra Zeneca. Lennart Sjödell är civilekonom och har arbetat i ledande befattningar inom logistik, transport och distribution på Astra Zeneca. Hans Linder är vd på Bildrepro Stockholm AB, ett företag inom grafisk produktion, och är utbildad ekonom.

» Apoteket Svartbäcken, Uppsala: Asterios Ziakoulis och Michael Brogan. Asterios Ziakoulis arbetar idag som ekonomi- och personalansvarig på företaget Österbygruppen. Michael Brogan har bland annat en psykologexamen och är vd i Österbygruppen.

» Apoteket Skeppet, Täby: Jan Steinman, apotekare. Han arbetar i dag på Bristol-Myers Squibb.

» Apoteket Mården, Åby: Per-Inge Larsson, specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivvård, som bland annat har arbetat inom läkemedelsindustrin och inom hälsokostbranschen.

» Apoteket Karolinen, Åre: Per-Olof Nilsson, civilekonom och en av grundarna till företaget Prior & Nilsson Fond och Kapitalförvaltning.

» Apoteket Kopparormen, Åtvidaberg: Jonas Thörnholm, i dag finanschef på företaget Xcerion AB i Linköping. Jonas Thörnholm äger företaget Nordic Domains AB som bland annat gjort investeringar i cancerforskningsbolag.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev