Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya chefer i vårdjättar

Publicerad: 5 september 2007, 08:22

Carola Lemne (bilden), i dag vd för Danderyds sjukhus i Stockholm, blir ny vd och koncernchef för privata vårdbolaget Praktikertjänst AB. Samtidigt har konkurrenten Carema vård och omsorg AB också fått en ny chef, Cecilia Daun Wennborg.


Carola Lemne tillträder tjänsten som vd för Praktikertjänst under våren 2008. Hon är läkare i grunden och har erfarenhet från läkemedelsindustrin, bland annat inom Pharmaciakoncernen. Carola Lemne innehar även en docentur i klinisk hypertoniforskning vid Karolinska institutet.

– I min roll som vd för Danderyds sjukhus AB har jag samarbetat med Praktikertjänst i olika sammanhang och kunnat konstatera att det är en mycket seriös aktör, säger Carola Lemne i ett pressmeddelande.

Caremas nya vd sedan den 1 september, Cecilia Daun Wennborg, har arbetat inom företaget sedan 2005, och innehaft tjänsterna som ekonomi- och finansdirektör samt vice vd.

Hon är ekonom och har en bakgrund inom bank- och försäkringsbranschen, bland annat som vice vd för Skandiabanken.

Caremas tidigare vd, Ralph Riber, lämnar vd-posten för att kunna fokusera på rollen som vd och koncernchef för Caremas moderbolag Ambea AB.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News