Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya divisionschefer på Akademiska

Publicerad: 23 september 2013, 12:42

Akademiska sjukhuset i Uppsala får två nya divisionschefer innan året är slut.


Marianne van Rooijen hämtas från Karolinska universitetssjukhuset där hon har arbetat som chef för kvinnokliniken och obstetriksektionen. På Akademiska blir hon i december chef för kvinno- och barndivisionen.

– För mig som kommer från Stockholm är känslan att det är mycket på gång på Akademiska just nu. Det byggs nya lokaler, det kommer nytt folk och det är allmänt en anda av framåtsträvande som det känns jätteroligt att få bli en del av. En utmaning är att vi positionerar oss så bra som möjligt gentemot regionen och övriga landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Chef nummer två jobbar redan på Akademiska, som chef för anestesi- och intensivvård. I mitten av oktober tillträder Göran Angergård som chef för neurodivisionen.

– Vi behöver fokusera mindre på gränser mellan organisatoriska enheter och mer på patientens vårdprocess. Neurodivisionen har mycket riks- och regionsjukvård, och där vill jag jobba för att vi profilerar oss ännu tydligare gentemot sjukvårdsregionen och övriga landet, säger Göran Angergård i pressmeddelandet.

CHRISTOFFER NILSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev