Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya jobbkläder upprör

Publicerad: 18 juni 2010, 08:41

Brist på storlekar och dålig passform, de anställda på centralsjukhuset i Karlstad är missnöjda med sina nya arbetskläder.


Bussaronger som är vida upptill och smala över höfterna, byxor som inte går att knäppa i midjan. På Centralsjukhuset i Karlstad är många anställda missnöjda med de nya arbetskläder som Landstinget i Värmland tagit in, skriver Nya Wermlands Tidningen.

– Jag väger under 70 kilo, men måste välja byxor som ska passa personer upp till 80 kilo enligt märkningen. De är som ett tält runt rumpan och låren och ändå får jag inte igen dem i midjan. Alla här går med knappen i midjan uppknäppt! Man fattar inte vem de här byxorna är gjorda för, säger undersköterskan Annika Söderqvist, på avdelning 17, till Nya Wermlands-Tidningen.

Arbetskläderna är av samma modell och sortiment som används i Västra Götalandsregionen. Sune Boss, logistikansvarig på Landstinget i Värmland, menar att sortimentet är bredare med fler modeller och fler storlekar att välja på.

– Den luftiga urringningen känns olustig och olämplig när man kanske ofta måste böja sig ner mot patienterna i jobbet, säger Vårdförbundets Diana Schmidt till Nya Wermlands-Tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev