torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya luftproblem på NUS – andningsenhet stängd

Publicerad: 21 november 2018, 11:58

I går fick personalen och en patient vid andningsenheten vid Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå besvär med luftvägarna. Mottagningen stängdes helt på eftermiddagen.

Ämnen i artikeln:

Region Västerbotten

Problemet med dålig luft på sjukhuset fortsätter.

– Det har luktat illa vid renoveringen på enheten men under förmiddagen i går blev det ganska akut, luften blev fort mycket sämre precis som den blev på onkologen i förra veckan, säger verksamhetschef Cecilia Sjöblom Mattsson till Dagens Medicin.

Personalen och en patient på mottagningen fick besvär med luftvägar och slemhinnor. En astmatiker i personalen blev försämrad. Några gick hem och resten skickade chefen hem. Klockan 15.45 i går, tisdag, kom skyddsombudet och stängde ner mottagningen i samråd med avdelningschefen.

– Andningsenhetens är inhyst på en annan mottagning så länge. Verksamheten pågår så gott det går men det är ingen drömsituation, säger Cecilia Sjöblom Mattsson.

Fastighetsansvarig kartlägger nu vad som är fel den här gången.

I torsdags förra veckan stängdes onkologen vid sjukhuset sedan personalen fått utslag och besvär av dålig luft. I måndags öppnade mottagningen igen efter storstädning och filterbyte i ventilationssystemet.

Det pågår nybyggnationer och renoveringar på hela sjukhusområdet. Det är en jätteutmaning att hålla i gång verksamheten under tiden, enligt Cecilia Sjöblom Mattsson, och citerar en chef som sagt att ”det är som att bygga om en Boeing under pågående flight”.

Relaterat material

Dålig luft stängde onkologmottagning

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev