Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nya områdeschefer ska ge bättre sjukhusvård i Varberg

Publicerad: 22 december 2009, 12:37

Tre områdeschefer får nyckelroller när konfliktdrabbade Sjukhuset i Varberg organiserar om.


Sjukhuset i Varberg har ett turbulent år bakom sig. Den förra sjukhuschefen Kristina Wallentin hamnade i öppen konflikt med läkarna och fick lämna sitt uppdrag. Efterträdaren Anders Dybjer inledde sitt chefskap med att dra i den ekonomiska nödbromsen och införa en helt ny organisation.

Med den nya organisationen införs områdeschefer som får ett vidare ansvar än de tidigare verksamhetscheferna. Jerker Persson, specialist inom internmedicin, blir chef för akut- och medicinkliniken. Mikael Sylmé, specialist inom urologi, får ansvar för anestesi-, kirurg- och ortopedkliniken. Bengt Karlsson, som även kommer att fungera som en av sjukhusets två chefläkare, ska basa över kliniken för kvinnors och barns hälsa.

– Jag är väldigt nöjd med dessa rekryteringar och tycker att vi har hittat personer som kan leda arbetet med att utveckla vården på Sjukhuset i Varberg, bidra till ett ökat samarbete mellan sjukhusen och skapa en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, säger sjukhuschefen Anders Dybjer i ett pressmeddelande.

En av dem som blir överflödiga i den nya organisationen är Carl Brümmer, som skulle ha börjat arbeta som verksamhetschef för ortopedkliniken den 1 december. Som Dagens Medicin har rapporterat tidigare får han 1,5 miljoner kronor i lön utan att behöva jobba en dag.

Relaterat material

Verksamhetschef i Varberg får miljonlön utan att jobba

Dubbla chefläkare i Varberg

Stora besparingar väntar konfliktdrabbat sjukhus

Sjukhuschef i Varberg slutar

Sjukhuschef krävs på ursäkt efter polisanmälan mot läkare

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev