Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nyanställd AT-läkare fick inte förhandla

Publicerad: 1 mars 2005, 10:51

Hon fick skriva på ett kontrakt där lönesumman var övertäckt med en gul post-it-lapp. På lappen stod det "under förhandling". För AT-läkaren Sara Sohlberg ledde lönesättningen till fackligt engagemang.


Sara Sohlberg, 27, gör sin AT-tjänstgöring på Centrallasarettet i Västerås och att det blev just där berodde bland annat på att sambon fått ett bra jobb på orten.

Lönefrågan blev en obehaglig överraskning.

- Innan jag skulle skriva under kontraktet fick jag reda på att lönen var under förhandling, säger Sara Sohlberg, som började sin allmäntjänstgöring i februari 2004.

Den muntliga informationen vid intervjun gick ut på att lönen kunde lägst bli 22 000 kronor i grundlön per månad, som skulle höjas till 27 500 efter 18 månaders tjänstgöring. Något eget lönesamtal var det inte tal om. Men efter många påstötningar kom det till slut kriterier från arbetsgivaren om vad som värderades. Det handlade om 100 kronors påslag per månad för varje vikarierad månad efter examen, samt ett annat påslag för disputation.

Sara Sohlberg skrev till slut på kontraktet utan att veta vad lönen skulle bli. Beskedet dröjde två månader och vid det laget hade påslaget efter 18 månader sjunkit från 5 500 kronor till 5 000 kronor. Men det kunde Sara Sohlberg inte bevisa eftersom hon hade fått informationen muntligt.

När hon till slut fick möjlighet till lönesamtal tog hon därför med sig en representant från Sylf till mötet. Tanken var att fler än hon skulle ha hört vad som sades.

Innan samtalet förberedde hon sig genom att ta reda på lönerna på de intilliggande sjukhusen och gå igenom sin CV för att lyfta fram sina starka sidor.

Väl på mötet med fick Sara Sohlberg veta att detta inte var någon löneförhandling utan en löneinformation.

- Det fanns ingenting att förhandla om, men det fanns "utrymme för att uttrycka missnöje". Det kändes jättekonstigt, säger Sara Sohlberg.

Hon krävde att arbetsgivaren skulle skriva upp att hon inte fått det lönesamtal hon har rätt till, och uppmuntrade sina AT-kollegor att göra likadant. Sara Sohlberg har nu engagerat sig i Sylf, och jobbar för att kommande AT-läkare ska få bättre bemötande.

Sylfs ordförande i Västmanland, Mats Stenberg, konstaterar att den individuella lönesättningen inte fungerar i praktiken. Han tror att konsekvensen blir att AT-läkarna får dåligt förtroende för högre chefer och landstinget.

- Det är synd, för jag tror att det skulle kunna ha positiv effekt för de arbetsgivare som utmärker sig och tar individuell lönesättning på allvar, säger Mats Stenberg.

Enligt Sylf sätts lönerna nu av landstingets personaldirektör Lena Tell. Själv säger hon att förre studierektorn satt lönen för de sist anställa AT-läkarna, och att det inte är bestämt vem som ska sätta de nya lönerna.

- Det pågår en översyn på det här området, säger Lena Tell.

Lena Tell säger att hon är medveten om att det finns kritik om hur frågan skötts, men att hon inte upplever något rekryteringsproblem för Landstinget Västmanland.

Christina Kennedy

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev