Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nyöppning för kliniken i Kairo

Publicerad: 7 februari 2011, 15:25

En svensk klinik för fetmakirurgi i Kairo som tvingades stänga under förra veckans oroligheter, har nu kunnat öppna igen.


Den svenska sjukvårdskoncernen Global Health Partner beslöt sig för att stänga sin klinik för fetmakirurgi i Kairo i samband med att oroligheterna blossade upp förra veckan.

– Beslutet fattades av klinikens chefläkare och vd, Osama Taha. Det primära skälet till att stänga kliniken var att personalen skulle kunna stanna hemma, säger Jonas Wohlin, affärsutvecklingschef på Global Health Partner som just nu befinner sig i Dubai.

Efter att läget i Kairo har lugnat ner sig under helgen togs ett nytt beslut om att öppna kliniken på nytt, fast med begränsade öppettider på grund av utegångsförbudet.

–Det blir nog inte så många nya patienter den närmaste veckan, men vi opererar patienter som skulle opererats under förra veckan.

Har någon blivit skadad eller fått egendom förstörd?

– Nej, alla mår bra och kliniken är intakt. Personalen har varit hemma och vaktat sina hus. Polisen har ju varit helt försvunnen den senaste tiden så många turas om med sina grannar att vakta sina kvarter –  de går i skift dygnet runt.

Förändrar händelserna i Egypten era planer i regionen?

– Det är för tidigt att svara på, men vi hoppas givetvis att detta får positiva konsekvenser och leder till en stabilisering av regionen i det långa perspektivet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev