måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt apotek öppnas i Karlshamn till hösten

Publicerad: 27 april 2017, 09:19

Nya apoteket ska ligga i Coop Forum Karlshamn. Foto: Coop Forum

Till hösten ska ett nytt apotek öppnas i anslutning till Coop Forum i Karlshamn.


Det nya apoteket ska hyra lokaler av Coop Karlshamn, som ligger vid E22. Apoteket kan flytta in när en tillbyggnad är klar. Inget avtal för det nya apoteket är påskrivet, så vilken apotekskedja det blir är ännu inte offentligt.

– Coop Forum har ett centralt läge vid E22:an mitt i kommunen, mellan Karlshamn och Asarum. Vi tog beslutet att hyra ut lokaler till ett nytt apotek eftersom antalet apotek i andra kommuner i Blekinge har fördubblats sedan avregleringen – medan det här i Karlshamn inte har öppnats något nytt apotek, säger Conny Berg, vd för Coop Karlshamn, till Dagens Apotek.

I dag finns två apotek i Karlshamn, dels Kronans Apotek i centrum, dels Apoteket Ugglan som drivs av Apoteket AB i anslutning till Blekinge sjukhus. Sjukhuset ligger mitt emot Coop Forum, på andra sidan E22. Det finns ändå potential och ett bra kundunderlag för ett till apotek med trafiken på E22:an, enligt Conny Berg.

– Vi och det nya apoteket kan ta hjälp av varandra. Det är bra för våra medlemmar med ett kvällsöppet apotek där de kan handla sina mediciner fram till klockan 22, säger Conny Berg.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev