torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt BB blir försenat

Publicerad: 25 april 2013, 08:21

Praktikertjänsts nya BB i Stockholm blir försenat. Enligt Praktikertjänst är anledningen att landstinget inte är klart med uppdateringen av nya regler.

Ämnen i artikeln:

PraktikertjänstBB Sophia

För att öka antalet platser för födande i Stockholm skulle Praktikertjänst öppna ett nytt BB i januari 2014. Men nu blir det uppskjutet med en förhoppning om att komma igång tidigast den 1 mars 2014 i stället. Anledningen är enligt Praktikertjänst att landstingets regelbok för hur förlossningsverksamhet ska bedrivas håller på att omarbetas.

– För oss innebär det att vi inte vet spelreglerna och därför inte kan komma igång. Vi får betala hyra för lokaler som står tomma och vårt rekryteringsarbete försenas. Dessutom blir det problematiskt för Stockholms invånare som desperat behöver de här 4 500 extra förlossningsplatserna, säger Björn Persson, kommunikationsdirektör vid Praktikertjänst, till Dagens Medicin.

På Sophiahemmet finns nybyggda lokaler för den nya förlossningskliniken som ska drivas av Praktikertjänst genom dotterbolaget BB Sophia.

Leif Karnström, chef för Avdelningen somatisk specialistvård vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm säger han förstår att Praktikertjänst känner en viss osäkerhet, men han påpekar att omarbetningen av reglerna gäller alla vårdgivare.

– Det finns ett regelverk att utgå från i dag. Den översyn vi gör nu sker helt öppet och det är upp till Praktikertjänst att bedöma när de kan öppna den nya kliniken. För oss är det viktigaste att det blir en trygg och säker förlossningsvård.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev