Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt branschråd för apotek

Publicerad: 31 januari 2011, 15:14

Boots har valt bort arbetsgivarorganisationen Almega för Svensk Handel, som nu bildat ett eget branschråd för apotek.


De flesta apoteksföretag är medlemmar i Almega, men Cura-apoteket och Boots har i stället valt Svensk Handel. De enskilda apoteken i den svenska Boots-kedjan kommer att vara privatägda, men ha ett gemensamt servicebolag som heter Boots Farmacevtföretagarna AB.

– Man tyckte att Svensk Handel hade mer att erbjuda. Majoriteten av medlemmarna där är ju små handlare med mindre affärsrörelser, en liknande verksamhet som merparten av entreprenörerna kommer att ha i Boots Farmacevtföretagarna, säger Lennart Axelsson, vice vd för Boots Farmacevtföretagarna AB, till Dagens Apotek.

Svensk Handel har även inrättat ett nytt branschråd för apotek. Rådet kommer att träffas fyra gånger per år och det första mötet hölls den 20 januari.

– De medlemsföretag som startar apotek behöver en plattform för att diskutera aktuella apoteksfrågor, det finns exempelvis säkerhets- och kortfrågor som bara rör apoteksföretagen. Även arbetsrättsliga frågor som bland annat innefattar ett eget avtal för farmaceuter, säger Martina Elfgren Lilja, jurist på Svensk Handel, på organisationens hemsida.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News