Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt bud kan vara nära

Publicerad: 27 maj 2008, 09:31

Hur långt bort, eller nära ett bud i vårdkonflikten är vet bara medlarna. Vårdförbundet hoppas dock att det är nära och har kallat in sin avtalskongress till i morgon, onsdag. Trots att det ännu inte finns något bud att ta ställning till. Uppdaterad kl 11:19


Medlarna och parterna i vårdkonflikten har jobbat för högtryck de senaste dagarna. Under måndagen pågick samtal i princip hela dagen. Även under tisdagen kommer samtalen att fortsätta.

Enligt Vårdförbundet har medlarna ambitionen att ha ett bud klart på onsdagen.

– Vi har haft så intensiva kontakter och så många konstruktiva samtal att jag som förhandlare känner att ett bud från medlarna snart kan vara på gång, säger Margareta Öhberg, förhandlingschef på Vårdförbundet.

Förbundet har därför kallat in sin avtalskongress, med 200 ombud från hela landet, till i morgon, onsdag den 28 maj.

Om medlarna misslyckas med att få fram ett förslag kommer avtalskongressen att skjutas på framtiden.
Vårdförbundet skriver på sin hemsida att de inte kommer att offentliggöra ett avtalsförslag innan kongressen har tagit ställning.

Parterna arbetar mot klockan för att försöka förhindra att Vårdförbundets fjärde, och hittills mest kraftfulla varsel, träder i kraft på torsdag den 29 maj.  Då är ytterligare drygt 4 000 medlemmar varslade vid universitetssjukhusen i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro och Lund.

Om det träder i kraft kommer 10 000 av Vårdförbundets medlemmar att vara uttagna i konflikten.
Mer om vårdkonflikten. Klicka här.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev