torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt konsultföretag vill hyra ut legitimerade apotekare

Publicerad: 20 augusti 2009, 09:46

Hyrläkare är en etablerad företeelse i den svenska vården. Nu kommer hyrapotekarna. Robert Svanström, själv apotekare, startar konsultföretaget Hyrapotekare i Stockholm.


Som namnet antyder är affärsidén att hyra ut apotekare till aktörer på den nya marknaden.

- Det är troligt att det, precis som det gjort i Norge, kommer att uppstå en brist på kvalificerad personal på den nya marknaden. Jag tror att det kan finnas en affärsmöjlighet i detta. Tillgången till kvalificerad personal kommer att vara avgörande för hur aktörer klarar sig på den nya marknaden, säger Robert Svanström.

De tilltänkta kunderna är i första skedet Apoteket AB, som fortfarande är det enda företaget som driver apotek i Sverige.

- Men om några månader är de bolag som signalerat att de vill etablera sig i Sverige en viktig målgrupp, säger Robert Svanström, som registrerat och utvecklat en sajt där satsningen beskrivs, hyrapotekare.se.

Robert Svanström tog apotekarexamen i Uppsala 2006, och har bland annat studerat och arbetat i Australien, Storbritannien och Norge.

Det nya företaget har i ett första skede 3-4 legitimerade apotekare knutna till sig.

- Vi vill först få ett grepp om intresset på marknaden. Vi har möjlighet att relativt snabbt ta in fler apotekare i satsningen framöver, säger Robert Svanström.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev